Alteveer 1 – Valther Boys 1

Valther Boys 1 bezorgt Alteveer 1 de tweede nederlaag van dit seizoen.

Gisteren trad Valther Boys 1 aan tegen Alteveer 1, de koploper van de 5e klasse E. Valther Boys moest het nog steeds doen zonder de geblesseerde Daniel Vos en Niels Kort. Ward Hermans was deze middag afwezig vanwege werk.

Valther Boys startte goed en zette voortdurend druk op Alteveer. Zodra Alteveer aan de bal was zaten de boys er boven op. Hier had Alteveer duidelijk de nodige moeite mee. De thuisclub hanteerde veel de lange bal en gokte op de snelle aanvallers. Valther Boys probeerde wel te voetballen en kwam er met vlagen ook gevaarlijk uit. Echter ontbrak het vaak aan scherpte en nauwkeurigheid in de eindpass. In de eerste helft redde Martijn Mestemaker twee keer knap. Tommy was dicht bij een treffer maar zijn schot werd verwerkt tot corner. Daarnaast was Joram ook dicht bij een treffer maar zijn inzet werd helaas van de lijn gehaald. Beide teams gingen daarom rusten met een 0-0 stand wat een terechte afspiegeling was van de eerste helft.

De tweede helft ging Valther Boys vrolijk door want er lagen deze middag kansen om de koploper pijn te doen. De duels werden grimmiger en af en toe ging Alteveer zelfs over de schreef. Dit resulteerde ook in een aantal gele kaarten voor de thuisclub. Rond de 74e minuut kwam Alteveer 1 vanuit het niets op een voorsprong 1-0. Dit gebeurde voor ons vorige week ook al in Barger Compascuum. Valther Boys ging echter fanatiek door en maakte kort na de openingstreffer de verdiende gelijkmaker. Tommy scoorde vanuit een moeilijke hoek alweer zijn negende goal van dit seizoen. Nog geen vier minuten later gaf Tommy een bal op Dennis die de keeper omspeelde en Joram de bal voor het intikken gaf 1-2. Nu was het belangrijk om dit vast te houden. Alteveer ging alles of niets spelen. Valther Boys kreeg nog twee goede mogelijkheden maar benutte deze niet. De scheidsrechter liet meer dan tien minuten doorspelen en voor Valther Boys was het billenknijpen. Echter werden de punten deze middag meegenomen naar Valthe. Een mooi en verdiend resultaat!

Volgende week bezoekt Roswinkel 1 sportpark Duurshof in Valthe. Supporters bedankt!