Pekelder Boys 1 – Valther Boys 1

Valther Boys 1 kan zege tegen Buinerveen 1 geen goed vervolg geven.

Pekelder Boys 1 was de tegenstander op deze mooie zonnige zondagmiddag. Valther Boys reisde af naar Pekela om de derde wedstrijd van het seizoen te spelen. Beide teams hadden voorafgaand aan de wedstrijd 3 punten weten te behalen. Alleen daarom zou het een belangrijke wedstrijd worden.

De eerste helft ging aanvankelijk gelijk op. Beide teams krijgen mogelijkheden, maar konden geen grote kansen creëren. Totdat de gastheren met een lange bal de spits voor de keeper zetten. Gelukkig was keeper Niels goed alert en hield de bal uit het doel. Hierna begon Valther Boys aan te dringen op zoek naar kansen. Veel verder dan een paar afstandsschoten kwamen we helaas niet. De ruststand van 0-0 was een goede afspiegeling van de eerste helft.

Toch wisten we dat we in het tweede bedrijf veel beter voor de dag moesten komen om de punten mee naar Valthe te nemen. Helaas zou het anders verlopen. Binnen een goede tien minuten wist Pekelder Boys drie keer te scoren. De tweede goal had een sterk luchtje van buitenspel, maar de scheidsrechter negeerde de signalen van grensrechter Gideon. Na de goal probeerden we ons spel weer op te pakken. Dit lukte aardig, maar we speelde simpel weg niet goed genoeg om de tegenstander het erg lastig te maken. We scoren nog wel; een voorzet van Tim werd door Dio binnen gewerkt. Tevens werd een doelpunt van Joram afgekeurd, omdat hij onterecht werd teruggefloten voor buitenspel. Eindstand 3-1 verlies en geen punten mee naar Valthe.

Al met al een middag om snel te vergeten. We moeten en kunnen beter dan dit. Aankomende zondag is een uitgelezen kans om dit te laten zien tegen het Buinen van Valthenaar Lucas Kamies. We hopen in deze thuiswedstrijd op de aanmoediging van het publiek en natuurlijk op de drie punten. Tot dan!