SVBC 1 -Valther Boys 1

Valther Boys 1 verliest met minimale cijfers in Barger-Compascuum

Zondag 18 november speelde Valther Boys tegen SVBC 1 en trof hierbij oud bekende Puck Horstman die in het verleden drie seizoenen werkzaam was bij Valther Boys. De mannen uit Valthe moesten het doen zonder de geblesseerden Niels Kort en Daniel Vos en de geschorste Mathijs van Dalen.

Om 14.00 uur werd er onder koude omstandigheden afgetrapt. Valther Boys begon sterk en overheerste in de beginfase. Er werd met vlagen goed gecombineerd en SVBC had hier moeite mee. Dit resulteerde ook in een aantal kleine kansen. SVBC daarentegen kwam er af en toe op snelheid uit en dit leverde ook de nodigde dreiging op. Onze keeper Martijn Mestemaker redde echter een paar keer knap. Valther Boys was de eerste helft iets dominanter, maar de wedstrijd was aardig in evenwicht. Er werd gerust met een 0-0 stand. In de rust kregen we te horen dat we aardig speelden alleen moest het baltempo veel sneller. Dit probeerden we de tweede helft uit te voeren.

De tweede helft begon SVBC sterker. De thuisclub won vaker de tweede bal en kwam een aantal keren gevaarlijk voor ons doel. Tim Ottens redde één keer knap. Valther Boys had moeite met de druk van SVBC en kwam er zelf spaarzaam uit. Een kwartier voor tijd negeerde de scheidsrechter buitenspel van Gert-Jan Kamies. De bal werd voorgegeven en belandde ietwat gelukkig achter onze doelman. Valther Boys protesteerde nog echter mocht dit niet baten. Na deze goal probeerde Valthe het nog wel en kreeg een aantal kleine mogelijkheden. Diep in blessuretijd werd een inzet van Tommy nog knap gepareerd door de keeper van SVBC. Zo eindigde de wedstrijd vanmiddag in een teleurstellende 1-0 nederlaag.

Volgende week treedt Valther Boys 1 aan tegen de koploper van de 5e klasse E. Er wordt om 14.00 uur afgetrapt in en tegen Alteveer 1. We hopen dan op een beter resultaat. Supporters bedankt.