Valther Boys 1 – Buinen 1

 

Valtherboys pakt met stunt en vliegwerk drie belangrijke punten.

Buinen kwam vandaag op bezoek in Valthe. Aangezien Buinen 4 punten heeft weten te behalen uit de eerste vier wedstrijden wisten we dat we deze ploeg bij winst voorbij konden gaan.

De eerste helft was Valtherboys de bovenliggende partij. Met redelijk spel wisten we de gasten onder druk te zetten. Dit resulteerde in een goal van Rick-jan, die de keeper van Buinen op het verkeerde been zette met een afstandschot. Valtherboys bleef de bovenliggende partij door de tegenstander goed onder druk te houden. Hierdoor maakte Buinen veel fouten, maar het lukte Valthe niet om de score hoger op de voeren. Na een mooie aanval werd Nick in de zestien aangespeeld. Met een hoogstandje die we zelden van hem zien, wist hij de 2-0 op het bord te zetten. Dit was tevens de ruststand.

Uit eerdere wedstrijden wisten we dat het eerste kwartier na rust vaak fataal bleek voor het eindresultaat. We spraken af om fel uit kleedkamer te komen om dit deze wedstrijd te voorkomen. Dit kwam er redelijk uit, maar Buinen wist zich aardig in de wedstrijd te spelen door een paar goede kansen te creëren. Buinen wist helaas ook te scoren Valtherboys scoorde na ongeveer een uur, maar de grensrechter vlagte voor buitenspel van Ward, waardoor de treffer werd afgekeurd. Daarnaast kregen we een uitgelegen kans om de 3-1 te maken in de vorm van een penalty. Helaas is dit seizoen nog niet voor ons weggelegd, want ook dit buitenkansje werd niet benut. In de eindfase was het Buinen dat op zoek ging naar de gelijkmaker, deze bleef met kunst en vliegwerk uit, waardoor Valtherboys de tweede driepunter pakte van het seizoen.

Aan ons om dit door te zetten in de volgende wedstrijden en hopelijk kunnen we de aansluiting vinden met de top. Volgende week spelen we uit tegen De Treffer ’16. We hopen op veel support in Tweede Exloërmond.