Valther Boys 1 – JVV 1

Valther Boys in absolute slotfase langs JVV.

Vandaag speelde Valther Boys 1 tegen JVV 1 uit Jipsingboertange. Het was vandaag de eerste keer dat deze teams tegenover elkaar stonden. Valther Boys stond voor aanvang van deze wedstrijd op 7 punten. Het is nog wachten op de KNVB, die nog een besluit moet doen over de gestaakte wedstrijd vorige week tegen De Treffer’16 (in de 90e minuut kreeg de keeper van De Treffer rood, wij een strafschop, maar de thuisploeg weigerde verder te spelen. Wordt dus nog vervolgd). JVV wist twee weken geleden te winnen van SVBC en dit leverde hun eerste 3 punten op. Valther Boys verwelkomde vandaag ook Helga Tent die dit seizoen de fysio voor de mannen regelt.

Valther Boys startte niet goed. JVV was gretiger en feller. Dit leverde ook de nodige kansen op. Niels redde een aantal keer goed maar in de 16e minuut kwamen de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Vijf minuten later belandde Rick-Jan zijn corner in een scrimmage op de doellijn. De bal werd weggewerkt door JVV in de voeten van Ward. Hij aarzelde niet en schoot de bal in de touwen 1-1. Lang kon Valther Boys niet genieten van de gelijkmaker want JVV maakte in de 27e minuut 1-2. Onze grensrechter Gideon vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter gaf hier geen gehoor aan. Valther Boys wederom op een achterstand. Kort hierna viel Daniel uit met een blessure en Jan kwam hem vervangen. Tot de rust gebeurde er niet heel erg veel meer. JVV ging vandaag met een voorsprong de rust in. Drie goals deze eerste helft maar het publiek werd deze middag (nog) niet echt verwend. In de rust constateerden we dat de eerste helft veel te slecht was van onze zijde. We besloten om de tweede helft er vol voor te gaan. Onze keeper Niels kon in de rust niet verder vanwege een blessure aan zijn enkel. Onze grensrechter Gideon stelde voor de handschoenen op te pakken. Na overleg met de scheids werd dit goedgekeurd. Bert Tibbe nam het vlaggen over (beide nog bedankt).

De mannen uit Valthe begonnen inderdaad veel beter aan de tweede helft. De wil om te winnen was terug. De eerste kans was ook gelijk een doelpunt. Tommy punterde de bal via de binnenkant van de paal in het doel 2-2. Valther Boys ging na deze goal vol door drukken. JVV kwam er spaarzaam uit en kreeg nog een paar kleine mogelijkheden. De duels werden grimmiger. Rick-Jan kreeg nog een goede mogelijkheid om de 3-2 te maken maar helaas nam hij net iets te veel tijd en werd zijn inzet nog tot corner verwerkt door een verdediger van JVV. Nog vijf minuten te spelen. Valther Boys geeft alles. Ingevallen Joram kwam op links door. Speelde naar Ward die vervolgens Rick-Jan bereikte. Hij kon de bal praktisch in het doel lopen en Valther Boys op een verdiende voorsprong. De grensrechter van JVV vlagde voor buitenspel maar ook deze keer gaf de scheidsrechter niet thuis. 3-2. De buit leek binnen maar vanuit het niets kwam JVV op de gelijkmaker via een afstandsschot over Gideon. 3-3. Diep in blessuretijd trokken de boys uit Valthe aan het langste eind. Tommy maakte zijn tweede van de middag en besliste deze slechte, maar spannende wedstrijd. Valther Boys drie punten.

Volgende week speelt Valther Boys thuis tegen Zandpol. We hopen dan ook op jullie komst!