Valther Boys 1 – Roswinkel 1

Op een regenachtige middag op sportpark Duurshof traden we aan tegen Roswinkel. Na een snelle blik op de ranglijst, viel te zien dat Roswinkel met een twaalfde plek het niet goed deed. Van onderschatting mocht, ook na de geweldige overwinning van vorige week, geen sprake zijn.
De wedstrijd begon echter voortvarend voor ons, en na 2 grote kansen voor Tommy scoorde Joram in de 8e minuut al de 1-0. We bleven na deze goal de bovenliggende partij, met meer balbezit en dreiging van onze kant, wat resulteerde in een grote kans dennis, en in de 23e minuut goal een goal van Tommy uit een penal, nadat Dennis in de rug werd gedrukt. We leken na deze 2-0 op rozen, maar niks bleek minder waar. In de 29e minuut kregen we een tegengoal, na matig verdedigend werk. Na 36 minuten spelen kregen we wederom een makkelijke goal tegen, wat resulteerde in een 2-2 stand, terwijl we zelf meerdere grote kansen gehad hebben om de marge uit te breiden. Dit lieten we echter na doordat we slordig omgingen met de kansen. Hierna klaarden echter snel onze rug, door binnen een minuut 2x te scoren (goals van dennis en tommy) waardoor het alweer 4-2 stond. Wederom konden we er niet lang van genieten, want al snel werd het 4-3, een goal die een sterke lucht had van buitenspel. Voordat je sen keer kon knipperen met je ogen werd het alweer 5-3, na goed voorbereidend werk van Tommy en Rick-Jan. Maar zoals al vaker in deze helft bleef deze stand niet staan, want de 5-4 en 6-4 vielen ook nog. 10 goals, en dit in 1 helft.

De tweede helft duurde het zowaar 11 minuten voor er een goal viel. Na een goede stewkbal van Rick-jan op Dennis gaf hij voor, en zette Tommy de 7-4 op het scorebord. Gelijk hierna had Dennis weer een assist in huis voor Tommy. De stand was uitgelopen tot 8-4 .
Basilius was inmiddels binnen lijnen gekomen voor Wart Hermans, en bijna gelijk nadat hij er in kwam liet hij met een goede persoonlijke actie liet zien dat zijn goede pot van vorige week niet eenmalig was. 9-4. Hierna werd er vooral gevochten op het middenveld, waar goed voetbal uitbleef. Uiteindelijk scoorde Dennis nog de 10-4, na een schitterende uithaal. Ze kwamen er nog 1x doorheen en de 10-5 stond op het bord. De eindstand was zowaar bereikt.
Hopen dat we volgende week in de topper tegen Zwartemeerse boys een hoger niveau aantikken, zodat we daar kunnen winnen en stijgen op de ranglijst. Tevens dank aan alle supporters die ondanks het weer en het matige spel ons steunen.