Valther Boys 1 – Zandpol 1

Valtherboys sleept uiteindelijk een punt uit het vuur

Zondag 11 november stond de inhaalwedstrijd tegen Zandpol 1 op het programma. Deze wedstrijd was afgelast aan het begin van het seizoen door het slechte veld in Valthe. Daniel en Niels ontbraken wegens blessures, Martijn stond daarom in de goal van Valthe.

De eerste tien minuten waren duidelijk voor de thuisploeg. Goed spel en het goed onderdruk houden van de tegenstander, resulteerde in een aantal kansen voor Valtherboys. Dit resulteerde dan ook in de 1-0 door Tommy, die met een mooie lob de keeper van Zandpol passeerde.
Helaas heeft Zandpol de topscorer van de competitie in de ploeg en deze liet zijn kwaliteiten zien, waardoor de stand al gauw weer 1-2 was. Het niveau van Valtherboys daalde aanzienlijk door deze tegenslagen. Het laatste kwartier wisten we het spel weer redelijk op te pakken. Tommy maakte zijn twee goal van de middag door een afstandsschot. 2-2 was de ruststand.

In de rust werd er gezegd dat we zeker meer kwaliteiten hadden dan de tegenstander, dus we wilden deze wedstrijd in ons voordeel beslissen. De tweede helft echter ging gelijk op met kansjes aan beide kanten. Na een uur spelen kreeg Mathijs zijn tweede gele kaart, waardoor Valtherboys met z’n tienen verder moest. Snel hierna viel de 2-3 voor Zandpol. Met een paar wissels probeerden we nog een gelijkspel te forceren. Dit lukte ook door een goede pass van Tommy op Basilius, die met z’n eerste balcontact de gelijkmaker binnen schoot. In de slotfase gingen beide teams nog voor de winst, maar dit mocht niet baten. 3-3.

Uiteindelijk mogen we weer ons gelukkig prijzen met een punt, al weten we dat er vanmiddag meer in had Helaas en op naar volgende week. Een uitwedstrijd tegen SVBC, het team van oud-trainer Puck Horstman.

Elftal foto gemaakt door Bert Tibbe.