Weiteveense Boys 1 – Valther Boys 1

Valther Boys 1 verliest éérste competitiewedstrijd in Weiteveen.

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. De eerste competitiewedstrijd in de 5e klasse E tegen Weiteveense Boys 1. Een goede graadmeter voor de mannen uit Valthe. Weiteveense Boys won de eerste competitiewedstrijd in Veelerveen met 0-2 en Valther Boys zijn eerste wedstrijd was afgelast vanwege het slechte veld.

Valther Boys ging goed van start. Het zat fel op de duels en Weiteveen werd onder druk gezet. Dit resulteerde al snel een paar kleine mogelijkheden. In de 14e minuut werd een schot niet goed gekeerd door de keeper van Weiteveen en Dio was attent. Zijn eerste poging faalde nog maar via de rebound belandde de bal toch in de touwen 1-0. Na dit doelpunt zakte Valther Boys compleet weg. Weiteveense Boys werd steeds sterker. In de 21e minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via een corner die goed werd binnen gekopt. Enkele minuten later kwamen de mannen uit Weiteveen zelfs op 2-1 op bijna identieke wijze. Via een corner werd de bal wederom binnengekopt. Vlak voor rust kwam een speler van Weiteveen één op één met keeper Niels en maakte de 3-1. Onze grensrechter Gert-Jan vlagde nog voor buitenspel echter gaf de scheids hier onterecht geen gehoor aan.

Na de rust was ook Weiteveense Boys de betere ploeg. In de 64e minuut werd het zelfs nog 4-1 voor de thuisclub. Valther Boys kreeg nog enkele kansen. Rick-Jan mistte een penalty en Weiteveense Boys schoot nog een keer raak 5-1. Tommy maakte diep in blessuretijd nog de 5-2 op fraaie wijze.

Volgende week tegen Buinerveen zal het echt beter moeten!