Wijster 2 – Valther Boys 2

Zondag 23 september stond de uitwedstrijd tegen Wijster op het programma. Na 2 oefenwedstrijden te hebben gehad was dit weer de eerste competitiewedstrijd.
Het was deze ochtend slecht weer en het spel was het eerste half uur ook niet goed. Ballen sprongen alle kanten op en we vonden elkaar moeilijk. In dat eerste half uur maakte Wijster de 1-0. Daarna gingen we beter spelen en creëerden we een goede mogelijk over links via Sander en Mart. De voorzet werd helaas net niet benut. Vlak voor rust was het nog Yordy die een schot van afstand op de bovenkant van de lat zag verdwijnen.
De tweede helft was het spel iets beter, maar nog steeds niet goed. We creëerden wel 4 á 5 goede kansen, maar helaas werden deze niet benut. Aan de andere kant hadden we geluk dat Wijster hun kansen niet afmaakte, want o.a. met een bal op de buitenkant op de paal waren hun nog dicht bij de 2-0. De 1-0 stand bleef staan tot de 89 ste minuut. Berry maakte de 1-1 en dat moesten we vast proberen te houden. We hoefden immers nog maar een paar moeten te spelen. Helaas hadden we de communicatie niet helemaal op orde en ging de ene helft aanvallen waar de andere helft van het team juist wilde verdedigen. Hierdoor ontstond er ruimte op het middenveld en zo kon een aanvaller van Wijster na een goede pass vrij doorlopen richting Martijn. Helaas voor ons stond het vizier op scherp en kregen we in blessure tijd de 2-1 tegen. Dit was tevens de eindstand.
Volgende week staat de thuis wedstrijd tegen Asserboys op het programma. Onze velden zijn nog afgekeurd, dus het is even afwachten of we kunnen spelen. Er wordt geprobeerd om de wedstrijd bij Asserboys te gaan spelen zodat we later in het seizoen dan de wedstrijd in Valthe tegen hun kunnen spelen.
Berry Tibbe