Hoc 1 – Valtherboys 1 

Hoc 1 – Valtherboys 1 
 
Verslag door Robin Eggens
 
Zondagmiddag was het zover, we moesten aantreden tegen HOC, een halve thuis wedstrijd waardoor we met ze allen op de fiets naar Odoorn konden fietsen. 
Valthe begon sterk tegen de 3e klasser uit Odoorn door fel te verdedigen. Na 20 minuten stond er al wel 3-0 op het scorebord, het ging gelukkig niet zo snel als de dinsdag tegen Sweel! 
Na 2 vroege wissels aan de kant van Valtherboys, zakte we als een kaartenhuis in elkaar; 7-0 in de rust! 
Tweede helft moesten we sterker en korter op de man gaan voetballen, maar we konden het niet meer belopen! We kregen nog 5 om de oren 12-0. Exact op 90 minuten werd er ook afgefloten, niet het gewenste resultaat waar we op hoopten. Volgende week hebben we nieuwe kansen om ons van de goede kant te laten zien tegen Sleen!
 
Verslag FC Kanaalstreek

Naar alle waarschijnlijkheid speelden HOC en Valther Boys hun laatste derby tegen elkaar in het amateurvoetbal. Het werd in ieder geval een hele doelpuntrijke wedstrijd, al ontbrak het deze middag aan elke vorm van spanning. De zondag derdeklasser was veel te sterk voor de zondag vijfdeklasser en HOC walste dan ook met dubbele cijfers over Valther Boys heen: 12-0.

Beiden clubs werken al samen in de stichting HOC/Valther Boys met zowel jeugd- als seniorenelftallen. Al een aantal jaren wordt er gesproken over een volledige fusie, wat tezamen gaat met een ‘nieuw sportcomplex’. Nu dat er gaat komen en het huidige sportpark in Odoorn op de schop gaat zal het straks gebeurd zijn met het standaardvoetbal in Valthe.

Telraam

De wedstrijd leverde wat betreft het aantal doelpunten wel spektakel op, want het telraam kon er bij gepakt worden. Voor de pauze had HOC er al zeven gemaakt, waarbij Sven de Zeeuw een hattrick maakte. Peter Fokke, Mark van Bergen, Richard Wiggers en Stijn Wester maakten het zevental treffers voor rust vol. Ook na de pauze bleef het eenrichtingsverkeer richting het doel van Valther Boys. En dus was het niet verwonderlijk dat de dubbele cijfers werden gehaald. Van Bergen was de man van de tweede helft, de spelmaker scoorde een hattrick. Mark Weerink en Gertjan Spijker pikten ook nog een doelpuntje mee, waardoor de eindstand op 12-0 werd bepaald. HOC heeft nu vier punten uit twee duels en zal het laatste groepsduel van Sweel (zes punten uit twee duels) moeten winnen om door te gaan in de beker.