Beilen 3 – ST HOC/Valther Boys 3

Valthe/HOC loopt in extremis tegen verlies aan

Zondagmorgen werd om kwart voor 9 vertrokken met een fitte selectie uit Valthe richting Beilen; Zelfs Arthur was fit. Dit keer zonder rotatiespelers uit HOC, waardoor het elftal zowaar gevormd werd door allemaal spelers van Valtherboys.
De tegenstander was dus Beilen, die zeker niet onderschat mocht worden gezien de resultaten van het pré corona tijdperk; overwinning met minder dan 3 goals hadden ze bijna niet. Valthe begon sterk aan de wedstrijd, en gunde Beilen weinig tijd aan de bal. Dit vele druk zetten resulteerde 5 minuten voor rust nog voor een gele kaart voor Rocker, waardoor we 10 minuten met 10 man stonden. Het stond toen echter al 1-2 voor de Boys, door een goede schuiver dan Dean na een fenomenale assist van Deun en doorzetten na een typische bal er over van Yordy. Ook was het Yordy met een diepe pass op Rocker die hem mooi binnen wist te tikken.
De tweede helft wisten we dat we zo door moesten gaan; dat ze anders de vrije mannetjes wisten te vinden op het middenveld. Beilen wist dit ook, en begonnem met een paar fitte middenvelders aan aftrap. Al snel bleek dat Beilen veel het initiatief zou hebben de tweede helft, ze speelden stukken soepeler. Hierdoor kwamen ze snel in de tweede helft op een 3-2 voorsprong, mede door matig instappen van Valthe zijde. Helemaal kansloos waren ook niet, want in de tegenstoten kregen o.a. berry en Mathijs kansen. Het was echter toptalent Beijersbergen die zijn tweede van de ochtend binnenschoot na aangeven van Berry. Hierna was het alle hens aan dek om het punt over de streep te trekken, echter in de allerlaatste seconden schoof Beilen de 4,-3 tegen de touwen, waardoor Valthe zonder punt(en) maar mét Veltins de weg terug naar zocht.