SC Roswinkel 1 – Valther Boys 1

Roswinkel 1 – Valther Boys 1

Na de winst vorige week tegen De Treffer’16 stond vandaag Roswinkel op het programma. Enkele weken geleden in de beker verloren wij met 1-3 van Roswinkel dus we wisten dat het een zware wedstijd zou worden.
Door veel blessureleed speelden we met gelegenheids spits Wilco Nijhoving in de basis. Roswinkel was de eerste minuten de betere. Valther Boys had moeite met de opkomende spelers van de thuisclub. Gedurende de eerste helft kwam Valther Boys beter in hun spel. Wilco Nijhoving kreeg nog een grote kans maar had het geluk niet aan zijn zijde. Roswinkel kwam na ongeveer een half uur op voorsprong, na een goedkoop gegeven vrijebal, die goed binnen werd geschoten. Valther Boys kreeg vlak voor rust nog een dreun, doordat dezelfde speler van Roswinkel uit een corner de 2-0 binnen kopte. In de rust kregen we de opdracht om meer energie en inzet in de wedstrijd te gooien.
Valther Boys was inderdaad anders uit de kleedkamers gekomen. Duels werden gewonnen en Roswinkel werd terug gedrukt. De grote kans bleven echter uit. Vlak voor tijd kreeg Valther Boys dan eindelijk loon naar werken. Mathijs van Dalen schoot de bal over de keeper en bracht hierbij de spanning terug. Andere invaller Dionyssius Dellas had de verdiende gelijkmaker op de schoen maar schoot helaas naast. Dit was ook de laatste kans die Valther Boys vanmiddag kreeg. Eindstand 2-1.
Volgende week speelt Valther Boys 1 thuis tegen Zandpol 1. Als de mannen dezelfde strijdlust als die van de tweede helft tegen Roswinkel kunnen leveren dan moeten de drie punten geen probleem worden.