ST HOC/Valther Boys 3 – Buinen 2 (Beker)

Na een jaar zonder voetbal konden we afgelopen zondag eindelijk weer van start. Sommige spelers waren topfit gebleven door al het fietsen, anderen hadden een jaartje niets gedaan. De selectie is nagenoeg intact gebleven. Arthur Jansen is getransfereerd naar Twedo, maar daarvoor in de plaats is voormalig ‘Talent van het Jaar’ Nick Hulshof teruggekomen.

Om 10 uur floot topscheidsrechter van der Scheer voor de start van de wedstrijd. Een jaar niets doen en wat fietsen bleek goed te zijn geweest, want we begonnen goed. Het spel was op wat foutjes na heel goed. We speelden dan ook veelal op de helft van Buinen, maar helaas werd er niet gescoord. Er waren nog wel wat flitsende acties van o.a. Ronnie en Dionysios, maar Ronnie besloot te gaan genieten van de zon en Dionysios schoot over. Leider Kay vond het na 15 minuten genoeg voor Ronnie, hij had zich bewezen en kon op de bank plaatsnemen. Vlak daarna viel Niek nog uit met een blessure, misschien was dat vele fietsen toch niet zo goed.

Het spelbeeld bleef vervolgens hetzelfde. Valthe de bal, maar niet scoren. Uit een spaarzame tegenaanval wist Buinen echter wel te scoren. Robert deed een overstapje, Niels had het niet in de gaten maar de Buiner spits wel, 0-1. Vlak na de 0-1 kreeg pingelaar Middeljans het op de heupen. Hij kwam over links en gaf een goede voorzet. Zo goed dat de keeper over de bal dook en de 1-1 binnen liet gaan. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd er gewisseld door de leider zodat iedereen zijn eerste minuten kon maken. We waren nog maar net onderweg in de tweede helft of Jeroen schoot de 2-1 laag in de linkerhoek raak. Dat was het startschot van vele goals. Even daarna maakte Berry de 3-1 op aangeven van Tim en de 4-1 op aangeven van Robert. Tim kwam veelvuldig mee naar voren en beloonde zichzelf met een rake knal, 5-1.

Het verzet was gebroken en Robert kwam nog een keer over rechts om een goede voorzet te geven. Ditmaal was het Danny die de voorzet binnen werkte, 6-1.

Een klinkende overwinning die hopelijk volgende week tijdens de eerste competitie wedstrijd tegen Twedo een goed vervolg krijgt.

 

Berry Tibbe