ST HOC/ValtherBoys 3 – SC Dedemsvaart 6

Valthe, 27-09-2020.

Allereerst wil ik namens ons elftal leider Sanders feliciteren met de geboorte hun dochtertje. Veel liefde en geluk gewenst!

Vandaag stond op het programma HOC Valtherboys 3 – SC Dedemsvaart 6.Aan coach Verkaik, als enige verantwoordelijke op de bank, de zware taak om een goede opstelling neer te zetten. De tegenstander,uit de nalatenschap van de Baron van Dedem waar de naam van dit dorp door is ontstaan, kwam fris en gemotiveerd naar Valthe afgereisd. Zeker 20 fitte tegenstandersbetraden het sportpark Duurshof. Onderhen wellicht nageslacht/familie van bekende Dedemvaarders zoals Sanne Hans (Miss Montreal), Mien Ruys (als tuinarchitect verantwoordelijk voor de bekende spoorbielzen als tuindecoratie in wellicht ook uw tuin) en uiteraard YoussoufHersi (o.a. ex-voetballer van Twente en de Graafschap).

Nadat de scheidsrechter op zijn Nokia 3310 de wedstrijdformulieren digitaal had verwerkt kon ruimschoot na tien uur het eerst fluitsignaal worden gegeven. Direct werd duidelijk dat het team uit de gemeente Hardenberg voetballend sterk voor de dag kwam en daarmee de betere ploeg zou zijn. Grote kansen bleven echter uit in de beginfase van de wedstrijd. HOC-Valtherboys zette daar een forse arbeidsethos met een ouderwetse “mes-in-de-bek” mentaliteit tegenover. De ploeg zat er kort op en er werd vroeg druk gezet. Dit leverde kleine kansen op voor onze voorhoede. Deze werd vandaag gevormd door Sikken, Munneke en Beijersbergen. Helaas viel de eerste goal aan de andere kant. De eerste goede kans van Dedemsvaart aan de rechterzijde van het strafschopgebied werd genadeloos binnengeschoven in de verre hoek, 0-1. Alwaar vorig seizoen na een dergelijke tegenslag het spel van de groen-witten nog wel eensverslapte was daar vandaag geen sprake van. Er werd vol overgave door geknokt waaruit goede kansen kwamen. Een prachtige ‘poeier’ van Munneke op de lat en een prachtige krul van Eding richting de linker bovenhoek vielen helaas niet binnen. Dit tevens door een uitstekende sluitpost aan de zijde van Dedemsvaart die meerdere doelpogingen probleemloos attaqueerde. De ruststand was dan ook 0-1.

De week voorafgaand aan de wedstrijd heerste in de gemeente Borger-Odoorn en bij de besturen een gespannen sfeer. Hoe gaat de berucht tifosi op sportpark Duurshof zich gedragen? Er mag gesteld worden dat, op het afgeladen volle sportpark in Valthe, deze zich van hun beste kant hebben laten zien. Geen spreekkoren en geen intimidatie van de scheidsrechter of de tegenstanders. Slechts een enkel opruiend gemompel: “hup jongen, schop tegen de leren knikker”. Kortom de besturen, de wethouders en gemeente, het kabinet en uiteraard de KNVB kunnen opgelucht ademhalen.

Na de thee een vergelijkbaar beeld als tijdens de eerste helft. Een strijdend HOC-Valtherboys dat in het begin van de tweede helft enkele kleine mogelijkheden kreeg. De tegenaanval van Dedemsvaart trof de paal waarbij de groen-witten met de schrik vrij kwamen. Met nog circa 30 minuten op de klok paste (bege)leider Verkaik een dubbele wissel toe, Janssen en De Jong moesten het verschil gaan maken. Er kwamen nog enkele kansen over en weer en na een massaal protest voor een penalty voor een schwalbe? van Sikken werd er deze ochtend niet meer gescoord. Dit betekende dus een einstand van 0-1.

Helaas vandaag geen punten, maar wel voldoende aanknopingspunten om volgende week in Beilen opnieuw op jacht te gaan naar een overwinning.

Tot volgende week!

Niek Warringa