ST Valtherboys/hoc 3 wint ook tweede wedstrijd

Na een afgelasting vorige week, mocht de ST deze week uit naar Buinerveen. Vooraf was al gezien dat ze met goede cijfers van Zwartemeer gewonnen hadden, dus van onderschatting mocht geen sprake zijn.

Om 10 uur werd er afgetrapt, met Sander Zikken en Gerrit Dekker in de basis namens HOC, en Koen Hooiveld op de bank. Waarvoor dank! Gelijk werd er initiatief genomen en werd Buinerveen naar achteren gedrukt. Dit resulteerde niet in veel kansen, tot Berry het een keer probeerde. Keeper liet los en Zikkens schoot binnen. 0-1 voor de ST. Buinerveen moest hierna, waardoor er meer ruimte ontstond. Hierdoor kregen vooral op rechts Robie en Hajo veel ruimte, wat resulteerde in enkele gevaarlijke aanvallen en kansen voor o.a Ronnie. Gescoord werd er niet, ondanks kansen aan beide kanten.

De tweede helft begon Buinerveen met zichtbaar aanvallende intenties, waardoor Valthe/Hoc weinig aan voetballen kwam. Gevaar werd er via Sander Zikkens, Berry en Ronnie echter comstant gesticht. Buinerveen had zichtbaar moeite met uet kapot spelen van de solide verdediging en kreeg weinig uitgespeelde kansen. In de tegenstoot kwam toen uiteindelijk de 2-0 een kwartier voortijd via Berry. Valthe kreeg weer wat rust en Buinerveen begon gefrustreerder te spelen waardoor Valthe gevaarlijker werd (immense kans Ronnie 1 op 1 met de) en de 3 en 4-0 scoorde via ronnie en Sander. Buinerveen kreeg in de slotfase nog een discutabele Penal tegen, maar die werd gestopt door een goedkeepende Niels. Hierna haakte hij echter wel af door de gevolgen van de botsing. De eindstand kwam echter niet meer in gevaar. 0-4, eerste 3 punten, en tweede overwinning!