Valther Boys 1 – De Treffers ’16 1

Valtherboys wint eerste competitie wedstrijd van het seizoen
De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen De Treffers ’16. Zomerse temperaturen in Valthe deze zondagmiddag. Na 3 nederlagen in de beker was het nu de taak om 3 punten te pakken. Vanaf het begin was Valtherboys de betere partij. Halverwege de eerste helft hadden we een penalty verdient door een handsbal in de 16 van De Treffers ’16. Om onduidelijke reden werd deze op het laatste moment toch teruggedraaid. Direct uit de tegenaanval kwamen we door een onoplettendheid 0-1 achter. Daarna herpakten we ons goed en door twee goede aanvallen kwamen we 2-1 voor. Doelpuntenmakers Jan Brinks en Joël Eggens. Ook Roy van der Scheer kreeg nog een goede kans op een doelpunt, maar hij mikte hem te ver richting Klijndijk. 2-1 was de ruststand.
In de rust kregen we nog nuttig advies van coach Kamps, waardoor we in de tweede helft de voorsprong moesten behouden en verder uit te bouwen. Dit lukte ook. Valtherboys was de tweede helft wederom de bovenliggende partij. De 3-1 viel uit een vrije trap die fantastisch werd ingeschoten door Robin Eggens. Ook de 4-1 volgde in de slotfase door een verwoestende knal van Jeroen Dam.
Al met al een verdiende overwinning voor de Boys. De teambuilding activiteiten van vorige week lijken zijn vruchten af te werpen. Volgende week beker tegenstander Roswinkel op het programma. Goed begin van de competitie.
Man of the Match: Joël Eggens. Doelpunt en 2 assists