Veelerveen 1 – Valther Boys 1

Veelerveen 2 bruggen te ver voor ValtherBoys

Na een lange reis naar Oost-Groningen stonden de boys om 14.00uur startklaar om tegen Veelerveen te spelen. Vorige week werd de wedstrijd afgelast wegens een corona-geval bij Zandpol. We hadden er weer zin in en gingen er volle bak voor.
De eerste helft ging gelijk op. Beide teams kregen kansen. Valtherboys was er dicht bij door een 1 op 1 situatie met Joël en de keeper en door twee schoten van Robin. Ook dacht Valthe nog aan een penalty na een overtreding op Joël, naar de matige leidsman dacht hier anders over.
De tweede helft begon Valtherboys beduidend beter dan Veelerveen. Kansen bleven echter uit. Valtherboys dacht vervolgens op 0-1 te komen, maar de grensrechter stak om onduidelijke reden de vlag omhoog: buitenspel. Kort daarna kwam Veelerveen op voorsprong, een goal waar eveneens een luchtje van buitenspel aan zat. Niet veel later werd het ook nog 2-0. Grensrechter Remon vlagte voor buitenspel, maar in tegenstelling tot het moment aan de andere kant, keurde de scheidsrechter deze goal wel goed. Tot frustratie van Valtherboys. Hierna kon Valthe geen vuist meer maken. Alleen een vrije trap van Robin werd nog netjes uit de hoek geplukt door de keeper.
Helaas een nederlaag, terwijl de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Volgende week thuis tegen Weiteveense Boys, als dat nog mag van meneer Rutte en het RIVM. Laten we hopen van wel.