Weiteveense Boys 1 – Valther Boys 1

Valther Boys voelt zich bestolen in Weiteveen na een goede start. 
 
Valther Boys begon het duel in en tegen Weiteveen sterk. Binnen een minuut kopte Joram de bal op de paal, na een goede voorzet van Robin. Het veld was moeilijk bespeelbaar en beide teams hadden daarna moeite met het creëren van kansen. Na 30 minuten kwam Valther Boys er door op rechts door een goede actie van Joël. Joël gaf de bal strak voor, maar Joram was net iets te laat om de bal erin te tikken. Vervolgens zocht Weiteveen meer de aanval, maar tot echte kansen kwam dit niet. Mede door een geconcentreerde verdediging en goede keeper. 
De 2e helft was de opdracht duidelijk, meer de aanval zoeken en afmaken. Deze opdracht was goed begrepen door de Valther Boys. Na 50 minuten zocht Basilius de aanval op rechts en passerende hij 2 verdedigers. Daarna gaf hij de bal breed op Joël die koel bleef en scoorde. 0-1. 
Vervolgens was het de thuisploeg die de aanval zocht en met succes. Door een kleine overtreding kreeg Weiteveen een penalty en deze maakten ze af. 1-1. Daarna volgde een handgemeen uit initiatief van de doelpuntenmaker van de thuisploeg. Dit werd snel opgelost en de wedstrijd kon verder, maar de sfeer was om te snijden. 
Valther Boys zocht vervolgens de aanval, maar kreeg niet waar het recht op had. Weiteveen sloeg toe in een counter en scoorde een knap. 2-1. 
Valther Boys ging daarna door met de aanval zoeken en de thuisploeg ging door met verdedigen. In de laatste minuut kopte Roy de bal goed door op Ward, die vervolgens de bal prachtig breed legde. Basilius maakte de goal af en Valther Boys leek te krijgen wat ze verdienden. Echter vlagde de grensrechter van de thuisploeg om onbekende en onbegrijpelijke redenen. De scheids liet zich misleiden, waardoor er niks meer veranderde in de stand. 
Volgende week gaan de boys uit Valthe voor revanche tegen GKC. Na bijna een jaar spelen we eindelijk thuis en hopen wij met het publiek de 1e punten te pakken.